Tulipe Noir

 

Invoer Marije: Jurk, namiddagjurk van zwart zijden crêpe met vlindermouw of schoudercape van wit zijden crêpe. Hierbij 2 losse lange mouwen en een ceintuur. Sluik vallend model, 3/4 lengte naar...

Maker
Jeanne [naar] Lanvin (ontwerper) Joles & Co (modehuis)
Objectnummer
0322365
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1932

Invoer Marije: Jurk, namiddagjurk van zwart zijden crêpe met vlindermouw of schoudercape van wit zijden crêpe. Hierbij 2 losse lange mouwen en een ceintuur. Sluik vallend model, 3/4 lengte naar beneden toe uitlopend en rondom bestaand uit 10 verticale banen van de stof. De middelste voor- en achterbanen liggen bovenaan los dmv splitten; hier onderdoor loopt een over de bovenarm vallende schoudercape van de witte crêpe, samengestikt met de ronde halslijn van de jurk die afgewerkt is met een schuingeknipte bies van de stof. Deze bies eindigt links aan de voorkant in een afhangende strik met schuin afgesneden uiteinden. Bij de jurke horen 2 losse lange mouwen van de zwarte crêpe, boven aan de arm sluitend dmv ingeregen elastiek. Het ceintuur van de stof bestaat uit 4 dubbele koordsgewijs samengedraaide stofrepen en een rechthoekige gesp. Niet gevoerd.

Blauw inventariskaartje: Geklede japon van zwarte crêpe marocain met schoudercapeje van witte crêpe marocain.

Inventarisformulier: Geklede japon van zwarte crêpe-marocain en witte crêpe-marocain. A) Jurk. Mouwloos, naar onderen toe iets uitlopend, sluik model, licht getailleerd, zonder taillenaad, rondom bestaand uit tien verticale banen van zwarte crêpestof. De middelste voor- en achterbanen liggen bovenaan los door middel van 28 cm lange splitten in plaats van naden, hier onderdoor loopt een over de bovenarm vallende schoudercape van witte crêpestof, samengestikt met de halslijn van de jurk aan een biaisgeknipte omgeslagen dubbele bies van witte crêpestof. Deze lus eindigt links aan de voorhals in een afhangende strik met uiteinden die schuin afgesneden zijn. B) Hierbij een ceintuur van zwarte crêpestof, middenvoor 3 cm breed met rechthoekige gesp, met de stof overtrokken. Ongeveer 12 cm vanaf middenvoor bestaat het ceintuur uit vier dubbele koordsgewijs samengedraaide ronde stofreepjes. C/D) Een paar losse mouwen van de zwarte stof, van boven om de arm sluitend met doorgeregen elastiek.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie