Trui van bruine wol, deels leer, deels katoen met capuchon en lange mouwen

 

Trui van bruine wol, deels met leer en katoen. Het voorpand en achterpand bestaan voor het grootste deel uit gebreide wol met accenten van bruin (namaak) leer, de onderkant vanaf ongeveer de...

Maker
Claude Montana [1947- ...] (ontwerper)
Objectnummer
1008865
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1978/1982

Trui van bruine wol, deels met leer en katoen. Het voorpand en achterpand bestaan voor het grootste deel uit gebreide wol met accenten van bruin (namaak) leer, de onderkant vanaf ongeveer de taille is van bruine katoen, de mouwen zijn van bruin ribfluweel en bruine katoen met accenten van bruin (namaak) leer.

Lang model, tuniek-achtig, met capuchon, raglanmouwen, en brede schouders met ronde schoudervullingen.

Het voorpand is van rechts-rechts gebreide wol met mv een ingezette punt van 2 x 2 ribbreisel die tot in de taille loopt. Het is een dubbele laag links over rechts die uitloopt in de capuchon. In de punt zit een klein 3-hoekje leer 6x6 cm, idem links vooraan. De capuchon is ook van rib breisel en bestaat uit 3 delen.

De onderste 25 cm van de trui is van bruine katoen in keperbinding. In de linker zijnaad zit een split 33 cm en sluit met 4 metalen drukknopen. De raglan mouwen hebben op de schouder een stuk bruin ribfluweel doorgestikt in ruit patroon 25 cm, dan een bies van leer 3 cm en een katoenen deel 36 cm dat op 18 cm is doorgestikt. De mouw is ook van dubbele stof, de binnenmouw is gebreid van idem wol en zit vanaf de leren bies naar beneden niet vast aan de bovenmouw.

Het achterpand bestaat uit een deel breisel (rechts-rechts) en deel katoen. De trui is geheel van dubbel materiaal gemaakt maar niet ook nog gevoerd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie