Trouwschoen

 

Crèmekleurige zijden satijnen open huwelijkschoen met leren zool, gevoerd met glacé-leder. Op de neus rozet van kant met oranjebloesem en uitgerafeld lint. Elastiek, nu uitgerekt, achter de lap op...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 15001.2
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1880
Opschriften
36/28/1
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1972 aankoop 1972-07-04

Crèmekleurige zijden satijnen open huwelijkschoen met leren zool, gevoerd met glacé-leder. Op de neus rozet van kant met oranjebloesem en uitgerafeld lint. Elastiek, nu uitgerekt, achter de lap op de wreef. Dit elastiek zorgde voor extra stevigheid. In de schoen staat gedrukt: 36 – 28. De hak is een nieuwe hak die waarschijnlijk de draagster later erop heeft laten zetten, om de originele hak te vervangen. Er is geen onderscheid tussen links en rechts. Paar modieuze schoenen met vierkante neus en de versiering op de neus. In een doos van wit karton is met potlood geschreven: Trouwschoentjes van mama L. Coovels-Smits. Deze doos is waarschijnlijk niet bijpassend.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie