Trouwjurk van crèmekleurige crêpe. Mouwloos model, schuin op draad. Schuin weglopende banen naar de zoom

 

Trouwjurk van crèmekleurige crêpe waardoor de stof een gegolfd uiterlijk heeft. De binnenzijde is als een satijn weefsel en voelt erg zacht.(zgn 'Engelenhuid') Is dit zijde? Naar mijn idee is het...

Maker
Atelier Podolska [onbekend] (uitvoerder)
Objectnummer
1009473
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1932

Trouwjurk van crèmekleurige crêpe waardoor de stof een gegolfd uiterlijk heeft. De binnenzijde is als een satijn weefsel en voelt erg zacht.(zgn 'Engelenhuid') Is dit zijde? Naar mijn idee is het kunststof. De jurk is mouwloos, heeft 5 cm brede schouderbanden, V-hals voor, en diepere V-hals met ingezet 3-hoekje achter. Het bovendeel van de jurk (lijfje) aan de voorkant laat een omgekeerde spitse V zien met daaraan diagonaal, van links naar rechts, de brede gerende banen van de rok gezet. Achter laat het bovendeel van de jurk een V-vorm zien die minder spits is, met daaronder juist weer een omgekeerde V, helemaal niet spits. Vanaf hier ook diagonaal, van links naar rechts, aangenaaide gerende rokbanen. Alle banen zijn op de naad doorgestikt.

Het lijfje heeft zijnaden, en in het voorpand zitten 2 kleine sucons vanuit de zijnaad. De schouderbanden hebben bovenop de schouder een ingezet 3-hoekje, met de punt naar buiten en het breedste deel naar binnen wijzend. De banden zitten enigszins geplooid aan dit stukje vast.

Alle naden zijn aan de binnenzijde van de jurk met de hand afgewerkt. Armsgaten en zoom smal doorgestikt, de V-hals voor is afgewerkt met een smal beleg. Niet gevoerd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie