Trouwensemble (trouwjapon)

 

Parelgrijze zijden jurk met gerend model. Mouwloos. Met boothals. Los bovenstukje vastgezet bij hals en armsgaten, eindigend iets boven taillelijn. Middenvoor aan onderzijde is als versiering een...

Maker
Gerbers couture
Objectnummer
KA 20698.1
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1962
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2001 schenking 2001-06-12

Parelgrijze zijden jurk met gerend model. Mouwloos. Met boothals. Los bovenstukje vastgezet bij hals en armsgaten, eindigend iets boven taillelijn. Middenvoor aan onderzijde is als versiering een strik bevestigd met afhangende linten van zelfde stof als jurk. Gehele jurk heeft meegestikte voering van oudroze voeringzijde. Middenachter zit rits als sluiting op jurk en twee passepoilé knoopsgaten. Twee stofknopen aan achterzijde van losse bovenstukje. In 1962 trouwde Joanna Alexandrine Boers (overleden 26 december 1992) met politicus Jacob Jan (Jaap) van der Lee (5 februari 1918 – 8 december 2013). Joanna droeg deze trouwjapon tijdens haar bruiloft in Brussel.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie