Tas versierd met borduurwerk

Tas gemaakt van manta (katoenen fabrieksstof), versierd met borduurwerk en voorzien van een handgeweven draagband. Borduurwerk - met wollen garens - bestaat uit een meanderband en zigzagmotief langs de bovenzijde, daaronder een bonte verzameling gestileerde bloem- en plantmotieven, dierfiguren als konijn, haan, vogels, honden, eenden, aap, etc. in de kleuren zwart, geel, oranje, tinten rood, blauw, paars, etc. De draagband is geweven in een combinatie van kettingribs (strepenpatroon langs de zijkanten) en patroonweefsel in het midden (rode ruiten op een ondergrond van witte en rode strepen). De rode wol is vermoedelijk geverfd met cochinille.

RV-5946-105
c. 1930