Stadsschoenen naturel leer

 

Vanaf de Eerste Wereldoorlog werden de rokken korter. Daardoor werden schoenen belangrijke accessoires. Rond 1920 kwamen gekleurde schoenen meer in de mode. De materialen en decoraties verschilden...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1989.0375
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1920

Vanaf de Eerste Wereldoorlog werden de rokken korter. Daardoor werden schoenen belangrijke accessoires. Rond 1920 kwamen gekleurde schoenen meer in de mode. De materialen en decoraties verschilden per seizoen en een grote bron van inspiratie was de zeventiende en achtiende-eeuwse barokke stijl. Naast de Cubaanse en de Spaanse hak, was vooral de Louishak geliefd, alsook de band over de wreef zoals bij dit paar.

Vanaf de Eerste Wereldoorlog werden de rokken korter. Daardoor werden schoenen belangrijke accessoires. Rond 1920 kwamen gekleurde schoenen meer in de mode. De materialen en decoraties verschilden per seizoen en een grote bron van inspiratie was de zeventiende en achtiende-eeuwse barokke stijl. Naast de Cubaanse en de Spaanse hak, was vooral de Louishak geliefd, alsook de band over de wreef zoals bij dit paar. Natuurkleurige, leren stadsschoenen met afwerking in donkerbruin lakleer. De hak is overtrokken met hetzelfde leer. Riem over de wreef met knoopsluiting. paarlemoeren knoop. De binnenkant van de schoen is gedubbeld met ecrukleurig leer.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie