Schoenen in donkerblauw leer

 

Herman Delman (1895--1955) was de grote vernieuwer binnen de schoenenindustrie van New York. Hij richtte zich op rijke 'socialites' en beroemdheden als klanten en opende zijn eerste schoenenwinkel...

Maker
Herman B. Delman (fabrikant), Roger Vivier (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2013.0073
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1937/1939

Herman Delman (1895--1955) was de grote vernieuwer binnen de schoenenindustrie van New York. Hij richtte zich op rijke 'socialites' en beroemdheden als klanten en opende zijn eerste schoenenwinkel op Madison Avenue in 1919. Delman huurde topontwerpers in, met name Roger Vivier, die de fijn bewerkte, chique en luxueuze schoenontwerpen waar het merk bekend voor stond maakten. Delman was een slimme ondernemer en pionier die met zijn advertenties wist op te vallen. Hij ging samenwerkingen aan met exclusieve kledingwinkels, waaronder Saks en Bergdorf Goodman die zijn schoenen verdeelden. Hij was bovenal een vernieuwer. Illustratief hiervoor was zijn invoering van de platformschoenen in de late jaren 1930. Hij maakte hierop verschillende variaties met inbegrip van de weggewerkte tong en een uitgesplitte platformzool met uitsparingen, hier allebei te zien in dit typische ontwerp.

Herman Delman (1895--1955) was de grote vernieuwer binnen de schoenenindustrie van New York. Hij richtte zich op rijke 'socialites' en beroemdheden als klanten en opende zijn eerste schoenenwinkel op Madison Avenue in 1919. Delman huurde topontwerpers in, met name Roger Vivier, die de fijn bewerkte, chique en luxueuze schoenontwerpen waar het merk bekend voor stond maakten. Delman was een slimme ondernemer en pionier die met zijn advertenties wist op te vallen. Hij ging samenwerkingen aan met exclusieve kledingwinkels, waaronder Saks en Bergdorf Goodman die zijn schoenen verdeelden. Hij was bovenal een vernieuwer. Illustratief hiervoor was zijn invoering van de platformschoenen in de late jaren 1930. Hij maakte hierop verschillende variaties met inbegrip van de weggewerkte tong en een uitgesplitte platformzool met uitsparingen, hier allebei te zien in dit typische ontwerp. Donkerblauwe leren schoenen met open teen. De schoen heeft een afgeronde split op de bovenkant. De split wordt gesloten met een donkerblauw zijden lint. Langwerpige hoge hak met in htet midden een ronde opening. Dikke zool overtrokken met donkerblauw leder. Binnenkant van de schoen is ecrukleurig leer met blauwe print en de letters 'Delman'. Natuurkleurig leren zool.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie