Schevenings oorijzer met ovale boeken, 1914

 

Zilveren oorijzer met 14-karaats gouden boeken. Na 1850 worden de boeken in Scheveningen steeds ovaler van vorm. Aanvankelijk zijn ze plat, later worden ze versierd met filigrein en cantillewerk....

Doorzoek de website met tags
Maker
Maartense, P.J.
Objectnummer
Z.33-52
Instelling
Nederlands Openluchtmuseum
Periode
1914

Zilveren oorijzer met 14-karaats gouden boeken. Na 1850 worden de boeken in Scheveningen steeds ovaler van vorm. Aanvankelijk zijn ze plat, later worden ze versierd met filigrein en cantillewerk. Door deze versieringen worden ze steeds zwaarder. De boeken aan dit ijzer zijn versierd met een S-vorm en twee pareltjes. De zilveren beugel van het oorijzer is gemaakt door de firma Maartense in Leiden en dateert uit 1914.

Schevenings oorijzer met ovale boeken. Middenop een verhoogd glad ovaal met S-vorm en twee pareltjes. In Scheveningen zijn de boeken na 1850 steeds meer ovaal. Aanvankelijk waren ze plat, later versierd met filigrein en cantillewerk. Door deze toevoeging worden ze steeds zwaarder. De zilveren beugel van dit oorijzer is gemaakt door de firma Maartense in Leiden en dateert uit 1914.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie