Sachet

 

Wit papieren enveloppe met 4 kleppen. Voorkant ingenomen door een opgeplakt prentje, voorstellende een paartje in parkachtig landschap, stijl Watteau. Jongeman in goud bruine jas, wit hemd, blauwe...

Maker
Anoniem
Objectnummer
12419
Instelling
Centraal Museum
Periode
1850/1900
Herkomst
schenking, 1958-09-24

Wit papieren enveloppe met 4 kleppen. Voorkant ingenomen door een opgeplakt prentje, voorstellende een paartje in parkachtig landschap, stijl Watteau. Jongeman in goud bruine jas, wit hemd, blauwe broek, witte kousen, zit en proefiel naar links. Meisje in roze rode japon, blauw keursje, wit onderkleed, op de grond voor hem leunend in zijn schoot. Jongen steekt meisje een roos in het coeurtje.

Links beneden: Ich gratuliere. Prentje in lijst van gouden geprofileerde biesjes, waaromheen ranken en vlechtwerk, op witte grond. Vier kleppen aan de achterzijde voorzien van gouden, geprofileerde bies op witte grond. Insluitende een veld van gouden, in relief opliggende ruitjes, afwisselend met witte, en verbonden door gouden rosetjes. Punt van de bovenste klep voorzien van twee gouden sloten waarin pin. Inhoud een stel opengescheurde enveloppen met gedroogde reukkruiden.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie