Roze kniebroek

 

Onder invloed van de naderende revolutie en de hang naar eenvoud dragen mannen in de stad een kostuum dat Engels is van inspiratie, soepel van stof, vaak gestreept en zonder borduurwerk. Het...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2006.0467
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1770/1790

Onder invloed van de naderende revolutie en de hang naar eenvoud dragen mannen in de stad een kostuum dat Engels is van inspiratie, soepel van stof, vaak gestreept en zonder borduurwerk. Het habijt heeft een kraag met omslag, schuin weggesneden voorpanden en nauwsluitende mouwen voorzien van een split die kan dichtgeknoopt worden. Twee grote gebogen klepzakken lopen door naar de rug. In de rug is er vanaf de lenden een split en twee op elkaar liggende plooien. De kniebroek in ottoman heeft een brede lendenband waar twee kleine strookzakken zijn ingewerkt. In de rug heeft de lendenband een split die sluit met een riem en gesp. Het gebruik van zachte kleuren bij mannenkleding illustreert een toenmalige trend.

Onder invloed van de naderende revolutie en de hang naar eenvoud dragen mannen in de stad een kostuum dat Engels is van inspiratie, soepel van stof, vaak gestreept en zonder borduurwerk. Het habijt heeft een kraag met omslag, schuin weggesneden voorpanden en nauwsluitende mouwen voorzien van een split die kan dichtgeknoopt worden. Twee grote gebogen klepzakken lopen door naar de rug. In de rug is er vanaf de lenden een split en twee op elkaar liggende plooien. De kniebroek in ottoman heeft een brede lendenband waar twee kleine strookzakken zijn ingewerkt. In de rug heeft de lendenband een split die sluit met een riem en gesp. Het gebruik van zachte kleuren bij mannenkleding illustreert een toenmalige trend. Roze kniebroek in zijde ottoman. De kniebroek heeft een brede lendenband waar twee kleine strookzakken zijn ingewerkt. In de rug heeft de lendenband een split die sluit met een riem en gesp. Onder de lendenband zijn twee grote steekzakken verwerkt die op de lendenband sluiten met een knoop. De lendenband sluit met drie grote knopen. De broek heeft als gulpsluiting een klep die sluit met knopen en knoopsgaten op de lendenband. De broek versmald naar beneden. De pijpen hebben een lange split die sluit met vijf knopen. De pijpen hebben een boord die sluit met knoop en knoopsgat. Er zijn twee grote zakken verwerkt in de zijnaden. Het rugdeel is aan de lendenband gefronst en heeft vrij veel volume. De broek is volledig gedubbeld met ecru linnen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie