Rokjas, behorende tot verkleedkostuum, van helderblauwe wol met fluwelen kraag en manchetten, koperkleurige metalen knopen

 

Jas, rok model, van helder blauwe wol met fluwelen kraag en manchetten en koperkleurige metalen knopen, imitatie double breasted sluiting.

De jas heeft in de taille weggesneden voorpanden, brede...

Maker
B.J. Simmons & Co. Ltd. [onbekend] (uitvoerder)
Objectnummer
1003424
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1920/1929

Jas, rok model, van helder blauwe wol met fluwelen kraag en manchetten en koperkleurige metalen knopen, imitatie double breasted sluiting.

De jas heeft in de taille weggesneden voorpanden, brede revers 12 cm met 6 knoopsgaten die doorlopen tot middenvoor. De kraag van fluweel is middenacheter 15 cm wanneer opgezet, zoniet dan 9 cm. Kraag zonder losse staander. De 5 koperen knopen aan iedere kant zijn plat ingezet en geven aan dat de jas niet gesloten gedragen kan worden. Coupe in voorpand, schuin ingezet. het voorpand loopt door tot onder de armen.

De staart van de jas begint op c. 15 cm vanaf middenvoor en is c. 60 cm lang. Zijpand, en dubbel achterpand met middenachternaad. Staart bestaat uit 2 panden, zijpand en het middendeel dat doorloopt in het achterpand van de jas. Middenachter met overslag en onderslag c. 5 cm, geen plooi. 2 idem knopen achter. 2x imitatie zak met klep.

Lange mouwen in vorm gesneden met fluwelen manchet 7 cm en knoopsluiting van 3 koperkleurige metalen knopen op steel. Mouwsplit 11 cm.

Jas volledig gevoerd. Mouwen met witte katoen, jas en staart met blauwe katoen in satijnbinding. Borstpartij opgevuld en doorgestikt. Links binnen zak (paspel). Lusje middenachter. Zak in rechter- en linker staart.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie