Rok als onderdeel van een Maleisische jurk met florale motieven en enkele vleugels

Deze rok is onderdeel van een Maleisische jurk bestaande uit lange rok, gevoerd met plooien, en een jakje van dezelfde stof (5663-317b). Stof door Ibu Sud, genaaid door Bintang Sudibyo, een Japanse naaister van Hotel Indonesia. De sierrand bevat enkele vleugelmotieven (lar), bloemen, bladeren en abstracte grote tumpal (driehoeken). De jurk is verder geverfd in de kleuren geel, zwart, wit en oker en gebatikt met lar en insecten. Lar verwijst naar het heilige rijdier van de Hindoe-god Vishnu (McCabe Elliot, 1984; van Roojen, 1998). De story is ibu bintang sudibyo. De jurk is speciaal vervaardigd voor Alit Djajasoebrata (toenmalige vrouw van de verzamelaar Veldhuisen).

Maker
Vervaardiging: Ibu Sud
TM-5663-317a
Doorzoek de website met tags