Profile brooch / Profiel broche

 

Contour van het gezicht van Gijs Bakker's vrouw Emmy van Leersum, gevormd in roestvrij staal. De broche is een milde variant op het veel eerder gemaakte gezichtssieraad voor haar uit 1974. Daarin...

Maker
Gijs Bakker
Objectnummer
S2004.047
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
1983

Contour van het gezicht van Gijs Bakker's vrouw Emmy van Leersum, gevormd in roestvrij staal. De broche is een milde variant op het veel eerder gemaakte gezichtssieraad voor haar uit 1974. Daarin volgden twee lijnen de contouren van haar gezicht: een die verticaal over het voorhoofd, de neus, de mond en de kin sloot; en een horizontale lijn die vlak onder haar ogen langs de oren met elkaar verbond. De hardheid van dat maskerachtige sieraad maakt in de profielbroche plaats voor een zachte, tekenachtige poëzie. Emmy van Leersum overleed 1984, een jaar nadat de broche werd gemaakt.

broche met het profiel van Emmy van Leersum Contour van het gezicht van Gijs Bakker's vrouw Emmy van Leersum, gevormd in roestvrij staal. De broche is een milde variant op het veel eerder gemaakte gezichtssieraad voor haar uit 1974. Daarin volgden twee lijnen de contouren van haar gezicht: een die verticaal over het voorhoofd, de neus, de mond en de kin sloot; en een horizontale lijn die vlak onder haar ogen langs de oren met elkaar verbond. De hardheid van dat maskerachtige sieraad maakt in de profielbroche plaats voor een zachte, tekenachtige poëzie. Emmy van Leersum overleed 1984, een jaar nadat de broche werd gemaakt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie