Poppenhuispop, papier-maché hoofd met ingelegde bruin glazen ogen, houten onderarmen, stoffen lijf en benen, gekleed in zwart pak met zwarte hoge hoed (B)

 

Poppenhuispop, voorstellend: huisknecht in livrei. Man met een papier-maché hoofd en een beschilderd gezicht met ingelegde bruin glazen ogen. Lange smalle handen van zeer licht roze geschilderd...

Maker
mw. Andres-Van Embden
Objectnummer
30048-101.A-B
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1853/1853

Poppenhuispop, voorstellend: huisknecht in livrei. Man met een papier-maché hoofd en een beschilderd gezicht met ingelegde bruin glazen ogen. Lange smalle handen van zeer licht roze geschilderd hout. Het haar is er opgeschilderd en dof zwart van kleur. Hij is gekleed in een lange broek van zwart laken. Erop draagt hij een wit katoenen hemdfront met brede platte plooien en een platte witte vlinderstrik. Over het hemd een getailleerd vest van zwart zijdesatijn en daarover een lange zwarte redingote of pandjesjas van zwart laken. Aan de voeten platte zwarte schoenen van leer en stof. Los erbij een hoge hoed van gekamd zwart haarvilt met een brede rand van goudband.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie