Pop, Rotterdams weesmeisje gekleed in kostuum van het Burger Weeshuis, biscuit hoofd met blauwe glasogen en iets open mond, lijf van papier maché, ledematen van hout, "Schoenau & Hoffmeister"

 

Pop, voorstellend een weesmeisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935 door meisjes tot 12 jaar. De pop heeft een...

Maker
hoofd: Schoenau & Hoffmeister
Objectnummer
30248
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1909/1925
Herkomst
1974.10.15

Pop, voorstellend een weesmeisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935 door meisjes tot 12 jaar. De pop heeft een beschilderd biscuit hoofd met glazen blauwe slaapogen met wimpers, een iets openstaande oranjerode mond met vier boventanden zichtbaar en geschilderde lichtbruine wenkbrauwen. Op het hoofd een pruik van warrig fijn donkerblond haar. De armen zijn van beschilderd hout en kunnen buigen en draaien bij de schouder, elleboog en hand. Ook de benen zijn hiervan gemaakt en kunnen draaien bij de heup en knie. De pop draagt een wit katoenen onderhemd en een knielange onderbroek met pijpen waaronder gebreide zwart wollen kousen. Erover een knielange onderjurk van wit katoen met daarover een wit-blauw geruit jurkje. Eroverheen een schortjurkje van wit katoen en aan de armen wit wollen gebreide ondermouwen. Op het hoofd een wit katoenen mutsje. Aan de voeten platte zwart leren schoenen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie