Pop, Rotterdams weesmeisje gekleed in kostuum van het Burger Weeshuis, biscuit hoofd met slaapogen en open mond met vier tanden, lijf en ledematen van papier maché, "Schoenau & Hoffmeister"

 

Pop, voorstellend een meisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een biscuit hoofd en grijsblauwe...

Maker
hoofd: Schoenau & Hoffmeister
Objectnummer
30247
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1909/1927
Herkomst
1927.03.22

Pop, voorstellend een meisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een biscuit hoofd en grijsblauwe glazen slaapogen, een iets geopende mond met vier boventanden zichtbaar, oranjerode mond, geschilderde wimpers en wenkbrauwen. Op het hoofd een pruik van blond haar. Achter op het hoofd merken van de fabrikant. Het lijf en de ledematen zijn van beschilderd papier maché. De pop draagt de voor een weesmeisje gebruikelijke kleding: driehoekige witte katoenen omslagdoek, een paar lange gebreide zwarte kousen, een paar wit flanellen ondermouwen, een schortezak, een wit katoenen muts, een zwart jak, een zwart geplooid schort en een rode wollen rok. Als onderkleding een onderjurk, knielange onderbroek met lange pijpen, onderrok en schortezak, alles van wit katoen. Aan de voeten platte zwarte schoenen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie