Pop, Rotterdams weesmeisje gekleed in kostuum van het Burger Weeshuis, biscuit hoofd met slaapogen en open mond met vier tanden, stoffen lijf, "Armand Marseille"

 

Pop, voorstellend een meisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een biscuit hoofd en borststuk...

Maker
Armand Marseille
Objectnummer
26206
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1900/1930
Herkomst
0000.00.00

Pop, voorstellend een meisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een biscuit hoofd en borststuk met bruin glazen slaapogen, een iets geopende mond met vier boventanden zichtbaar, oranjerode mond, geschilderde wimpers en wenkbrauwen. Op het hoofd een pruik van donkerblond haar. Achter op het hoofd merken van de fabrikant. De onderarmen zijn eveneens van beschilderd biscuit. Het lijf en de benen zijn van een soort met was of verf (?) behandeld katoen. De pop draagt de voor een weesmeisje gebruikelijke kleding: driehoekige witte katoenen omslagdoek, een paar lange gebreide zwarte kousen, een paar zwarte gebreide overmouwen, een zakdoekenzak, een wit katoenen muts, een zwart jak, een zwart geplooid schort en een rode wollen rok. Al onderkleding een onderjurk, knielange onderbroek met lange pijpen, onderrok en schortezak, alles van wit katoen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie