Paars suède schoen met gele suède omslag en kwasten

 

Manolo Blahnik begon als ontwerper van mannenschoenen. Nadat hij voor de Britse mode-ontwerper Ossie Clark schoenen ontwierp, kreeg hij ook vrouwelijke klanten. In 1978 brak hij door in de V.S. en...

Doorzoek de website met tags
Maker
Manolo Blahnik (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2009.0042
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1970

Manolo Blahnik begon als ontwerper van mannenschoenen. Nadat hij voor de Britse mode-ontwerper Ossie Clark schoenen ontwierp, kreeg hij ook vrouwelijke klanten. In 1978 brak hij door in de V.S. en ook tijdens de jaren 1980 en 1990 werkte hij samen met ontwerpers zoals Calvin Klein en John Galliano. Deze schoenen in paarse suède hebben een omgeslagen boord in gele suède. Aan de zijkant van de schoen vertrekt naast de tong een paars suède lint om op het voorblad te knopen. Aan de uiteinden van de linten hangt een gele, suède kwast. De binnenkant van de schoen is gedubbeld met geel leer.

Manolo Blahnik begon als ontwerper van mannenschoenen. Nadat hij voor de Britse mode-ontwerper Ossie Clark schoenen ontwierp, kreeg hij ook vrouwelijke klanten. In 1978 brak hij door in de V.S. en ook tijdens de jaren 1980 en 1990 werkte hij samen met ontwerpers zoals Calvin Klein en John Galliano. Deze schoenen in paarse suède hebben een omgeslagen boord in gele suède. Aan de zijkant van de schoen vertrekt naast de tong een paars suède lint om op het voorblad te knopen. Aan de uiteinden van de linten hangt een gele, suède kwast. De binnenkant van de schoen is gedubbeld met geel leer. Gesloten schoen in paarse suède. Hooggesloten schoen waarvan het voorblad doorloopt in een brede tong die omgeslagen op het voorblad ligt. De tong is van gele suède. Aan de zijkant van de schoen vertrekt naast de tong een paars suède lint om op het voorblad te knopen. Aan de uiteinden van de linten hangt een gele, suède kwast. De binnenkant van de schoen is gedubbeld met geel leer. Midddelhoge houten hak.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie