Orotonjurk

 

In 1982 ontwikkelde Gianni Versace, samen met een Duitse vakman, Oroton. Dit is een uniek soort metalen maliënstof die, anders dan gewoon metaal, nauw kan aansluiten op het lichaam, alsook...

Maker
Versace (modehuis), Gianni Versace (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2014.0008
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1984/1985

In 1982 ontwikkelde Gianni Versace, samen met een Duitse vakman, Oroton. Dit is een uniek soort metalen maliënstof die, anders dan gewoon metaal, nauw kan aansluiten op het lichaam, alsook gedrapeerd en gekleurd kan worden. De uitvinding van Oroton was een van de belangrijkste innovaties van de naoorlogse haute couture. Versace lanceerde deze nieuwigheid bij de presentatie van zijn collectie in de Parijse Opera in 1982. In de daaropvolgende collecties, en vooral vanaf 1986, neemt Versace Orotonjurken op in nagenoeg al zijn collecties. De kuitlange avondjurk in goud-, zilver-, en zwartkleurige Oroton in de collectie van het Modemuseum Hasselt maakt deel uit van Versace's herfst/wintercollectie 1984.

In 1982 ontwikkelde Gianni Versace, samen met een Duitse vakman, Oroton. Dit is een uniek soort metalen maliënstof die, anders dan gewoon metaal, nauw kan aansluiten op het lichaam, alsook gedrapeerd en gekleurd kan worden. De uitvinding van Oroton was een van de belangrijkste innovaties van de naoorlogse haute couture. Versace lanceerde deze nieuwigheid bij de presentatie van zijn collectie in de Parijse Opera in 1982. In de daaropvolgende collecties, en vooral vanaf 1986, neemt Versace Orotonjurken op in nagenoeg al zijn collecties. De kuitlange avondjurk in goud-, zilver-, en zwartkleurige Oroton in de collectie van het Modemuseum Hasselt maakt deel uit van Versace's herfst/wintercollectie 1984. Kuitlange avondjurk in goud-, zilver-, en zwartkleurige metalen plaatjes. Rechtvallende jurk zonder mouwen en verlengde schouderlijn. Op de schouders epauletten in zwart satijn. De epauletten zitten vast achter een lus en met een goudkleurige knoop. Hemdsblousekraag in zwarte satijn. Sluiting met drukknopen in de rug.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie