Oranje wollen jumpsuit met witte afwerking

 

Dit oranje wollen broekpak heeft vooraan twee opgestikte zakken op heuphoogte en een sierapplicatie met twee witte knopen aan de hals. De randen zijn afgewerkt met een witte gelobde bies. André...

Maker
Courrèges (merk), André Courrèges (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2011.0063
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1968

Dit oranje wollen broekpak heeft vooraan twee opgestikte zakken op heuphoogte en een sierapplicatie met twee witte knopen aan de hals. De randen zijn afgewerkt met een witte gelobde bies. André Courrèges paste het omboorden in een contrasterende kleur ook toe bij zijn eenvoudige A-lijn jurken en jassen die het modebeeld tijdens de jaren 1960 mee bepaalden. Courrèges volgde een ingenieursopleiding voordat hij mode en textiel studeerde. Nadat hij 10 jaar bij Balenciaga gewerkt had, begon hij in 1961 een eigen modehuis.

Dit oranje wollen broekpak heeft vooraan twee opgestikte zakken op heuphoogte en een sierapplicatie met twee witte knopen aan de hals. De randen zijn afgewerkt met een witte gelobde bies. André Courrèges paste het omboorden in een contrasterende kleur ook toe bij zijn eenvoudige A-lijn jurken en jassen die het modebeeld tijdens de jaren 1960 mee bepaalden. Courrèges volgde een ingenieursopleiding voordat hij mode en textiel studeerde. Nadat hij 10 jaar bij Balenciaga gewerkt had, begon hij in 1961 een eigen modehuis. Oranje wollen jumpsuit met korte pijpen en korte mouwen. Enkel middenvoor naad. Op het voorste is een ovaalvormig pat bevestigd met twee grote witte knopen.Twee afgeronde opgetstikte zakken. De randen van hals, boord mouwen, zakken, boord pijpen en pat zijn afgewerkt met een witte gelobde boord in dik wit lint. In de rug een middenrug naad en een lendenaad. Ritssluiting tot in de lenden. Bies over de lendenaad die sluit met drukknoop. De jumpsuit is volledig gedubbeld met ecrukleurige voering.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie