Oorijzer met boeken, Hoogland, 1906 en 1911

 

Oorijzer van 18-karaats goud met boeken van 14-karaats goud. De boeken zijn versierd met de hoorn des overvloeds. De beugel van het oorijzer is voorzien van de jaarletter ‘W’ uit 1906. Op de...

Maker
Maartense, P.J.
Objectnummer
Z.46-68
Instelling
Nederlands Openluchtmuseum
Periode
1906 1911

Oorijzer van 18-karaats goud met boeken van 14-karaats goud. De boeken zijn versierd met de hoorn des overvloeds. De beugel van het oorijzer is voorzien van de jaarletter ‘W’ uit 1906. Op de verbinding van het ijzer en de boeken staat de jaarletter ‘B’ uit 1911. De beugel van het ijzer is waarschijnlijk vervaardigd door P.J Maartense in Leiden. Het oorijzer is gedragen in Hoogland door een vrouw in streekdracht, samen met de 'staartkap' (muts).

Oorijzer van 18 karaat goud, met boeken van 14 karaat goud. De boeken zijn versierd met de hoorn des overvloeds. De beugel van het oorijzer is voorzien van de jaarletter W (1906). Op de verbinding van de oorijzer en de boeken staat de jaarletter B (1911). De beugel van het oorijzer is waarschijnlijk vervaardigd door P.J Maartense te Leiden. Het oorijzer is gedragen te Hoogland door een vrouw in streekdracht, in combinatie met de 'staartkap' (muts).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie