Nationale feestrok of bevrijdingsrok

 

Feestrok, gerend model, samengesteld uit oude lapjes van verschillende afmetingen, gezet op ondergrond van gebloemde katoen (zgn. patchwork). Zoom is afgewerkt met opgestikte effen punten van...

Publieke tags: 
Objectnummer
KA 17190
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1946
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 1980

Feestrok, gerend model, samengesteld uit oude lapjes van verschillende afmetingen, gezet op ondergrond van gebloemde katoen (zgn. patchwork). Zoom is afgewerkt met opgestikte effen punten van donkerblauw wollen tricot. Middenvoor zijn twee punten geborduurd met oranje borduurzijde, uitgevoerd in kettingsteek: 5 mei, tweede punt 1946. Rechtsboven, op oranje ondergrond een stempel, verkregen bij registratie van rok (door het Archief voor de Vrouwenbeweging) met de tekst in zwarte inkt: saamgevoegd op een ondergrond; op het middengedeelte HI, daaronder het nummer waaronder rok ingeschreven (1940?).

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie