Naadkousen in bruine nylon

 

In 1935 vond Walter Carother voor het chemische bedrijf DuPont het revolutionaire materiaal nylon uit. Nylon had de uitstraling van zijde en in tegenstelling tot kunstzijde bezat nylon extra...

Doorzoek de website met tags
Maker
DuPont (fabrikant), Emge (onbekend)
Objectnummer
MMH.1990.0437
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1945/1950

In 1935 vond Walter Carother voor het chemische bedrijf DuPont het revolutionaire materiaal nylon uit. Nylon had de uitstraling van zijde en in tegenstelling tot kunstzijde bezat nylon extra kwaliteiten als sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid. De productie van de eerste nylonkousen rond 1940 zorgde meteen voor een grandioos succes in de Verenigde Staten. Na de oorlog werden ze via Amerikaanse soldaten geïntroduceerd in Europa. De fully-fashioned of volledig gevormde kousen zijn plat-gebreid en beide zijkanten zijn samengebracht met een omhoog lopende naad aan de achterzijde. De naad hoort dus bij de techniek voor de productie van deze kousen. Net als voorheen de zijde of katoenen kousen werden ze geproduceerd volgens het systeem van schoenmaten omwille van de beperkte stretch eigenschappen.

In 1935 vond Walter Carother voor het chemische bedrijf DuPont het revolutionaire materiaal nylon uit. Nylon had de uitstraling van zijde en in tegenstelling tot kunstzijde bezat nylon extra kwaliteiten als sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid. De productie van de eerste nylonkousen rond 1940 zorgde meteen voor een grandioos succes in de Verenigde Staten. Na de oorlog werden ze via Amerikaanse soldaten geïntroduceerd in Europa. De fully-fashioned of volledig gevormde kousen zijn plat-gebreid en beide zijkanten zijn samengebracht met een omhoog lopende naad aan de achterzijde. De naad hoort dus bij de techniek voor de productie van deze kousen. Net als voorheen de zijde of katoenen kousen werden ze geproduceerd volgens het systeem van schoenmaten omwille van de beperkte stretch eigenschappen. Naadkousen in bruine nylon met verstevigde voet en naad op het achterbeen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie