'Modjurk'

 

Pierre Cardin leerde het vak bij Paquin, Schiaparelli en Dior. Sinds 1949 bouwde hij een reputatie op met herenkleding en theaterkostuums. In 1957 produceerde hij zijn eerste vrouwencollectie....

Doorzoek de website met tags
Maker
Pierre Cardin (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2011.0084
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1967/1969

Pierre Cardin leerde het vak bij Paquin, Schiaparelli en Dior. Sinds 1949 bouwde hij een reputatie op met herenkleding en theaterkostuums. In 1957 produceerde hij zijn eerste vrouwencollectie. Tijdens de jaren 1960 waren zijn jurken met uitsnijdingen en grote opgestikte zakken zeer invloedrijk. Samen met Courrèges wordt hij als een Space-Age-ontwerper bestempeld. Zijn creaties worden gekenmerkt door een zuivere belijning en zijn werk uit de jaren 1960-70 was conceptueel. Later zouden talrijke licenties zorgen voor een versnippering van zijn merknaam. Deze zwarte wollen jurk heeft een metalen versiering waaruit drie zware plooien vertrekken.

Pierre Cardin leerde het vak bij Paquin, Schiaparelli en Dior. Sinds 1949 bouwde hij een reputatie op met herenkleding en theaterkostuums. In 1957 produceerde hij zijn eerste vrouwencollectie. Tijdens de jaren 1960 waren zijn jurken met uitsnijdingen en grote opgestikte zakken zeer invloedrijk. Samen met Courrèges wordt hij als een Space-Age-ontwerper bestempeld. Zijn creaties worden gekenmerkt door een zuivere belijning en zijn werk uit de jaren 1960-70 was conceptueel. Later zouden talrijke licenties zorgen voor een versnippering van zijn merknaam. Deze zwarte wollen jurk heeft een metalen versiering waaruit drie zware plooien vertrekken. Zwarte wollen jurk tot op de knie. Ronde aansluitende halsuitsnede en driekwartmouwen. Verhoogde lendennaad in voorste en rug. Vanuit de rechtervoornaad vertrekken drie stroken die verbreden naar de zoom. De stroken zijn dubbel en zitten aan de binnenkant van de zoom vast. Een grote metalen zilverkleurige versiering bedekt het hechtpunt van de stroken met de lijfjenaad. Versiering is driehoekig en heeft in het midden een cirkel en halve bol. In de elleboognaad van de mouwen een korte ritssluiting. Lange ritssluiting in de rug en een haak en oog. De jurk en de mouwen zijn volledig met zwarte voering gedubbeld.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie