Merklap of letterlap gewerkt in veelkleurig wol op grauw grof mattingstramien van katoen, "ANNO 1861"

 

Een lap van grof grauw katoen in matting-binding met langs de randen een ingeweven bies in bruin en rood en blauw. Rechts een zelfkant en langs de andere zijden een zoomrand van 0,5 cm breed. Op...

Objectnummer
20195
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1861/1861
Opschriften
"ANNO 1861" en geborduurde letterreeksen, alfabet en cijferreeksen: I) "AA BB CC DD EE FF"; II) "G H I J K L M N O P Q R"; III) "S T U V W X Y Z 1 2 3 4 5"; IV) "6 7 8 9 0" met oefening in stersteek; V) "A B C D E F G"; VI) "H I J K L M N"; VII) "O P Q R S T U"; VIII) "V W X Y Z"; IX) "AN / 1861 / NO".

Een lap van grof grauw katoen in matting-binding met langs de randen een ingeweven bies in bruin en rood en blauw. Rechts een zelfkant en langs de andere zijden een zoomrand van 0,5 cm breed. Op de lap is geborduurd in kruissteek en stersteek in wol in de kleuren oranje, blauw, felroze, groen, donkerrood en felrood. Ook geborduurd in garen verlopend in verschillende tinten rood. en boven de onderrand is een motiefje van een hondje geborduurd in rood katoen. Rondom een aantal kruissteekranden in verschillende patronen, telkens variaties op de verspringende kruissteek. Verder op de lap in horizontale rijen twee maal een alfabet geborduurd in verschillende grootte en in verschillende kleuren.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie