Merklap of letterlap gewerkt in kruissteek in gekleurde wol op grof wit katoenen stramien, gemerkt "LH", oefening

 

Een vierkante lap van een grof wit katoenen stramien met links en rechts zelfkanten en onder en boven een zoomrand van 0,4 cm. De lap is geborduurd in kruissteek met wol in de kleuren rood,...

Maker
Lucie Havelaar
Objectnummer
20188
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1890/1900
Opschriften
"LH" en geborduurde letterreeks of alfabet en initialen. Per horizontale rij van links naar rechts van boven naar beneden: I) "A" in lichtblauw, "B" in lichtgeel, "C" in groen, "D" in rood. II) "D" in rood, "E" in turquoise, "F" in zwart, "G" in rood. III) "G" in rood, "H" in groen, "I" in lichtblauw, "J" in rood, "K" in lichtgeel. IV) "K" in lichtgeel, "L" in donker roodbruin, "M" in lichtblauw, "I" in zwart. V) "N" in zwart, "O" in groen, "P" in rood, "Q" als gespiegelde P in lichtblauw. VI) "Q" als gespiegelde P in lichtblauw, "R" in zwart, "S" in lichtblauw, "T" in beige. VII) "T" in beige, "U" in rood, "V" in zwart, "W" in lichtblauw. VIII) "W" in lichtblauw, "X" in zwart, "Y" in groen. IX) "Y" in groen, "Z" in rood. X) sierrand in eenvoudig patroon in lichtblauw. XI) initialen maakster "L.H" in zwart.
Herkomst
Lucie Havelaar (1879 - 1970)

Een vierkante lap van een grof wit katoenen stramien met links en rechts zelfkanten en onder en boven een zoomrand van 0,4 cm. De lap is geborduurd in kruissteek met wol in de kleuren rood, lichtgeel, lichtblauw, groen, turquoise, zwart, beige en donkerrood. Op de lap zijn alleen letters geborduurd, het gehele alfabet, en elke letter vier maal repeterend. Uitzondering is de letter "I" die maar drie maal is geborduurd. Rondom een eenvoudige rand van verspringende kruissteken in rood.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie