Merklap of letterlap gewerkt in gekleurd zijde op fijn crèmekleurig linnen, gemerkt "AR / ANNO 1786"

 

Een langwerpige lap van fijn gebleekt linnen met zowel links als rechts een zelfkant en onder en boven een fijne zoomrand van 0,5 cm. De lap is geborduurd met zijde in de kleuren lichtgroen,...

Objectnummer
20147
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1786/1787
Opschriften
Geborduurd alfabet, letterreeksen en verschillende initialen: "RH 1787 / SA / AR /1786 / SA / 1786 / SA / 1786 / AT / anno 1786 / RA anno 1786 / SA / RA / DS anno 1786".

Een langwerpige lap van fijn gebleekt linnen met zowel links als rechts een zelfkant en onder en boven een fijne zoomrand van 0,5 cm. De lap is geborduurd met zijde in de kleuren lichtgroen, middengroen, grijsblauw, staalblauw, okergeel, karmijnrood, bruin, beige en ivoorkleur. Er is geborduurd in kruissteek, stersteek en stiksteek. vanaf linksboven is de lap geborduurd met zeven horizontale rijen met letters in verschillende stijl. De reeksen vormen steeds het alfabet zonder de letters "J", "U", "V", "X", "Y", en "Z". De ruimten rechts en onderaan zijn opgevuld met kleine merklapmotieven zoals levensbomen, harten met stralen van lelies, een kruis, vogels en een mand.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie