Meisjesonderrok

 

Witte, gerende onderrok, achtersluiting door split. Bovenaan een ronde pas als tailleband, met middenachter twee inhaalbanden, met er onder als extra sluiting een parelmoeren knoopje en knoopsgat....

Maker
Rincker, mejuffrouw D.
Objectnummer
KA 12775
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1890 - 1900
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
aankoop 1965 aankoop 1965-04-15

Witte, gerende onderrok, achtersluiting door split. Bovenaan een ronde pas als tailleband, met middenachter twee inhaalbanden, met er onder als extra sluiting een parelmoeren knoopje en knoopsgat. Aan de onderkant een smal biesje, waartegen ruim geplooide, loshangende strook van engels borduursel met festonrand afgezet. De typische gerende lijn wordt verkregen door 2 ingezette zijbanen aan weerzijden. Opzij achter dicht ingerimpeld onder de tailleband. Koordje langs zoom rok. Dit is bijzonder want het gebeurde meestal alleen bij bijzondere en mooie onderrokken.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie