Matrozenblouse met kraag en manchetten

 

Matrozenblouse met kraag en manchetten Donkerblauwe wollen matrozenblouse; aan voorzijde gesloten met 4 zwarte knoopjes en matrozen onderkraag, die evenals bij de knoopsgaten van de sluiting...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 17875.1/3
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1900 - 1920
Opschriften
Gebr. GERZON'S MODEMAGAZIJNEN
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking 1982 schenking 1982-02-29

Matrozenblouse met kraag en manchetten Donkerblauwe wollen matrozenblouse; aan voorzijde gesloten met 4 zwarte knoopjes en matrozen onderkraag, die evenals bij de knoopsgaten van de sluiting gevoerd is met zwart satinet; een opgenaaid borstzakje; onder bij de halsopening zijn 2 zwarte zijden linten vastgenaaid, die om een zwarte zijden das gestrikt moeten worden. Op de linker mouw in rood geborduurd; 2 gekruiste ankers onder een kroon, boven 3 chevron strepen. In de hals van de blouse een zwart bandje, waarop in geel: Gebr. GERZON’S MODEMAGAZIJNEN Een losse donkerblauw katoenen matrozen kraag, gevoerd met zwart satinet. 2 donkerblauw katoenen manchetten, gevoerd met wit katoen; alledrie met 3 biezen van wit veterband.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie