Mantelpak met lakceintuur (jasje)

 

Jasje van zwart/witte wol in pied-de-poule motief. Kort recht model. Ronde hals zonder kraag. Aangeknipte lange mouw. Twee borstzakken, sluitend met een zwart kunststof knoop. Sluiting middenvoor...

Maker
Heymans, Max
Objectnummer
KA 20856.1
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1980/1989
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2002

Jasje van zwart/witte wol in pied-de-poule motief. Kort recht model. Ronde hals zonder kraag. Aangeknipte lange mouw. Twee borstzakken, sluitend met een zwart kunststof knoop. Sluiting middenvoor met vier zwarte kunststof knopen en dito gepassepoileerde knoopsgaten. Op taillehoogte vier brede lussen, waardoor een zwart lakceintuur gedragen wordt (zie KA 20856.3). Zwart sierstiksel op de zakken en aan beide kanten van de mouwnaad (van hals tot onderaan de mouw). Langs de gehele rand van het jasje idem zwart sierstiksel. Voering van nachtblauwe voeringzijde, afgewerkt met paspelbandje van witte zijde.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie