Mantelpak met lakceintuur

 

Mantelpak, bestaande uit jasje en rok van zwart/witte wol in pied-de-poule motief, en een zwart lakceintuur. Jasje van zwart/witte wol in pied-de-poule motief. Kort recht model. Ronde hals zonder...

Maker
Heymans, Max
Objectnummer
KA 20856.1/3
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1980/1989
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2002

Mantelpak, bestaande uit jasje en rok van zwart/witte wol in pied-de-poule motief, en een zwart lakceintuur. Jasje van zwart/witte wol in pied-de-poule motief. Kort recht model. Ronde hals zonder kraag. Aangeknipte lange mouw. Twee borstzakken, sluitend met een zwart kunststof knoop. Sluiting middenvoor met vier zwarte kunststof knopen en dito gepassepoileerde knoopsgaten. Op taillehoogte vier brede lussen, waardoor een zwart lakceintuur gedragen wordt (zie KA 20856.3). Zwart sierstiksel op de zakken en aan beide kanten van de mouwnaad (van hals tot onderaan de mouw). Langs de gehele rand van het jasje idem zwart sierstiksel. Voering van nachtblauwe voeringzijde, afgewerkt met paspelbandje van witte zijde. Rok van zwart/witte wol in pied-de-poule motief. Gladde tailleband, doorgestikt met zwart stiksel. Twee schuine steekzakken die voor de helft zijn gevoerd. Langs de onderkant van de rok en langs de (gesloten) split in de linker zijnaad een zwart sierstiksel. Omgeslagen zoom, afgebiest met een strookje zwarte voeringsstrof. Aan de binnenzijde van de tailleband zijn twee donkerblauwe ophanglusjes genaaid. Sluiting in de linkerzijnaad met een zwarte kunststof rits met metalen lopertjes (15 cm), bovenaan sluitend met zwarte kunststof knoop. De gehele rok is gevoerd met zwarte voeringsstof. Ceintuur van zwart lakleer met grote metalen gesp. De riem heeft geen gaatjes of pen. De achterkant is beplakt met zwart leer, en verstevigd met een tussenlaag.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie