'Little clouds'

 

Losgebreide ecrukleurige doek met kleine uitstulpingen, die een sterk driedimensionaal effect geven, ontstaan door middel van de multigaugetechniek, die het breien van verschillende garendiktes en...

Maker
Eerdenburg, Simone van
Objectnummer
14365
Instelling
TextielMuseum
Periode
2006-2006
Herkomst
aankoop subsidie Mondriaan Stichting 2006

Losgebreide ecrukleurige doek met kleine uitstulpingen, die een sterk driedimensionaal effect geven, ontstaan door middel van de multigaugetechniek, die het breien van verschillende garendiktes en structuren mogelijk maakt. Door plaatselijk toeren te maken, ontstaan verbredingen van het breisel, dat bij de afname van de toeren een reliëf vormt.

Van Eerdenburg, die als modeontwerper is afgestudeerd, stortte zich een aantal jaren geleden geheel op het ontwikkelen van machinale breisels, waarvan zij stalen verkocht aan modeontwerpers als Donna Karan en Calvin Klein. Naast haar collectie stalen ontwerpt Van Eerdenburg ook haar eigen collectie van driedimensionale machinaal gebreide sjaals, plaids en kussens. De eenvoudigste manier voor het creëren van driedimensionale breisels is het gebruik van elastische garens. De ontwerper kiest er echter voor om driedimensionaliteit door een slim gebruik van de breitechniek te realiseren. De Knit&Wear-breimachine breit letterlijk de ruimte in. Door plaatselijk te vermeerderen ontstaat een verbreding van het breisel, die bij vermindering van toeren een reliëf vormen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie