LifeDress (Esther)

 

Etalagepop, kleding gemaakt van airbags, luchtpomp, timer. Het werk LifeDress (Esther) 2018, maakt deel uit van een 9-delige serie waarin Alicia Framis design, kleding, performance en activisme...

Doorzoek de website met tags
Maker
Framis, Alicia
Objectnummer
GM 2019.019
Instelling
Museum Arnhem
Periode
2018
Credits
Verworven met steun van het Mondriaan Fonds

Etalagepop, kleding gemaakt van airbags, luchtpomp, timer. Het werk LifeDress (Esther) 2018, maakt deel uit van een 9-delige serie waarin Alicia Framis design, kleding, performance en activisme met elkaar verbindt om een statement te maken over de problematiek van ongewenste seksuele intimidatie op de werkvloer en in de openbare ruimte. De reeks bestaat uit kleding gemaakt van high tech materiaal dat wordt gebruikt voor airbags in auto’s. De kleding die aan een paspop vastzit, zwelt met tussenpozen op met behulp van een luchtpomp en timer. In de gelijknamige video die Framis heeft gemaakt is te zien hoe een vrouw in een vergaderzaal wordt aangeraakt en vervolgens hoe haar kleding opzwelt daar waar ze is aangeraakt. Het werk is aangekocht in overleg met Stedelijk Museum Schiedam dat twee werken uit de LifeDress Collection heeft verworven. In de toekomstige presentatie kunnen deze werken, alsook die van Rabo Collection, bij elkaar worden getoond.

Een jurk bestaande uit meerdere witte zakken. Het kledingstuk zit vast aan de mannequin. Bij het werk zit een voetstuk, een luchtpomp en een compressor.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie