Letterlap gewerkt in kruissteek in rood katoen op zeer fijn crèmekleurig katoen, "ANNO 1852", oefening

 

Vierkante lap van fijn geweven crèmekleurig katoen met langs alle zijden een smalle zoom van 0,3 cm breed. De lap is geheel geborduurd met enkeldraads rood katoen in kruissteek, stersteek en...

Maker
Johanna Wilhelmina Scheepers (Den Bosch 1842 - Rotterdam 1916)
Objectnummer
65926
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1852/1852
Opschriften
Geborduurde alfabetten, letterreeksen en cijferreeksen en "ANNO 1852". Geborduurde initialen: "AS / IS / HVK / CS / IVK / ID / MS / CVK / MRA / IHS / HS / IS".

Vierkante lap van fijn geweven crèmekleurig katoen met langs alle zijden een smalle zoom van 0,3 cm breed. De lap is geheel geborduurd met enkeldraads rood katoen in kruissteek, stersteek en kastjessteek. De indeling is vrij gelijkmatig. De bovenste helft is geborduurd met 10 'regels' met alfabetten, letterreeksen en cijferreeksen in verschillende steken en schriftsoorten. In de tweede 'regel' is "ANNO 1852" geborduurd tussen twee kruizen. De onderste helft bestaat uit drie horizontale rijen met motiefjes van gestileerde kronen in vele variaties, een krans, twee gestileerde wapenborden en enkele sterren, harten en kruizen en een bloem in orenvaas. Onder vele van deze motiefjes zijn verschillende initialen geborduurd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie