Lange overjas voor mannen

Een door een koopman gedargen overjas. Een enkellange qaba in geglansde, groene katoen afgezet met donkerblauwe stof. De kraag en halsopening van de qaba zijn versierd met een herhalend patroon van diamanten en driehoekjes met de eerder beschreven pers-/quiltingtechniek. De quiltlijnen bestaan uit kleine rijgsteken. De qaba heeft lange mouwen die vanaf de ellebogen open zijn. De manchetten kunnen dicht met knoopen en lusjes, allen van groen koord. De oksels zijn open. Het kledingstuk is licht getailleerd. De zijopeningen van de rok van de qaba worden dichtgemaakt met een decoratieve reep van in elkaar grijpende lussen van koord. De bovenste helft van de qaba is gevoerd met een machinaal bedrukte katoen versierd met een patroon van rode, donker- en lichtblauwe kleine rozen en gebladerte op een witte achtergrond. (GVE, 2002)

RV-503-261
voor 1883
Iran
Doorzoek de website met tags
katoenIranoverjas