Kraplap uit 1967 van achttiende-eeuwse sits, Bunschoten

Twintigste-eeuwse kraplap van sits die omstreeks 1720 in India is vervaardigd. In de twintigste eeuw groeit de kraplap in Bunschoten en Spakenburg uit tot een zeer forse, zwaar gesteven schouderbedekking. Voor de meest feestelijke gelegenheden draagt men graag een kraplap van antieke Indiase sits. Als men aan antieke sits kan komen die groot genoeg is, wordt deze in de tweede helft van de twintigste eeuw het liefst symmetrisch verwerkt. Maar ook kleinere stukken worden met passen en meten tot kraplap gemaakt. Deze kraplap is in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum vervaardigd en heeft geen gebruiksgeschiedenis.

Maker
Anoniem