Kralenketting

 

De Cornaline d'Aleppo kraal is een kraal van rood transparant glas over een ondoorzichtige witte of gele kern. Oude exemplaren zijn Indisch rood over een groene kern. Deze kraal, die in zeer...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
AM-477-36
Instelling
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
Herkomst
Afrika

De Cornaline d'Aleppo kraal is een kraal van rood transparant glas over een ondoorzichtige witte of gele kern. Oude exemplaren zijn Indisch rood over een groene kern. Deze kraal, die in zeer uiteenlopende maten voorkomt, is niet alleen in Afrika, maar ook in Amerika heel populair. De grote, gewonden exemplaren worden 'oxe-eye bead' genoemd. Deze kralen worden gemaakt in Venetië. Dergelijke kralen waren in grote delen van West-en Centraal Afrika geliefd.

Beschrijving
Kralensnoer bestaande uit 44 glaskralen. Het zijn ronde gewonden kralen met semi-transparante Indische rode buitenkant. Dit type kraal wordt ook wel Cornaline d'Aleppo genoemd, de ronde, gewonden exemplaren worden ook wel Oxe eye beads genoemd. Er zijn zeven kralen met een gele en 37 kralen met een witte kern. De kleurnuances van de rode mantels verschillen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie