Kralenketting

 

Deze ketting is vervaardigd middels de poederglas-techniek. Hierbij giet men verpulverd glas in kleivormen. Dit zijn ronde plakken van ongeveer een centimeter dik, waar een wisselend aantal gaten...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
AM-477-40
Instelling
Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
Herkomst
Ghana

Deze ketting is vervaardigd middels de poederglas-techniek. Hierbij giet men verpulverd glas in kleivormen. Dit zijn ronde plakken van ongeveer een centimeter dik, waar een wisselend aantal gaten in zitten. In elk gat wordt een rietje gestoken, zodat later in de kraal een gat zit. De met poederglas gevulde vorm wordt in een oven verhit. Door de in verhouding lage temperatuur van de oven smelt het glas niet helemaal, waardoor een wat korrelige struktuur ontstaat. Na het bakken worden de kralen geschuurd door ze over een stenen plaat te wrijven.

Beschrijving
Kralensnoer bestaande uit 88 glaskralen. Het zijn kleine cilindervormige kralen, iets taps toelopend en gemaakt volgens de poederglastechniek. Ze worden ook wel Ashanti-kralen genoemd. Deze kralen zijn veelkleurig: geel met rood of geel met groen, verticaal gelaagd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie