Korte zwart leren jas, kleurig beschilderd en bewerkt met veiligheidsspelden, buttons en tape, punkkleding

 

Korte zwart leren jas. De jas is op alle plaatsen beschadigd en weer aan elkaar gezet met veiligheidsspelden, zilverkleurige tape of met grove steken gekleurde wol aan elkaar genaaid. Beschilderd...

Publieke tags: 
Objectnummer
24340
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1981/1983
Opschriften
Geschreven: "I LOVE PATAT", "KFC", "GRRR", "BOT", "stilte". Buttons: "M.E. weg ermee", "Europe / NUCLEAR FREE", "Stop de neurotenbom", "I HATE SCHOOL", "I HATE van AGT", "Lang leve koningin Beatrix", "Rakketax", "Kraken moet", "nitwitz", "split power, no atoms", "Svätsox". Medaille: "Prins Claus / Baarn 1971 / W.S.V. Dudok de Wit".

Korte zwart leren jas. De jas is op alle plaatsen beschadigd en weer aan elkaar gezet met veiligheidsspelden, zilverkleurige tape of met grove steken gekleurde wol aan elkaar genaaid. Beschilderd en bespoten met verf in groen, geel, oranje en wit. Langs de kraag en sluiting verschillende grote en kleine buttons met diverse teksten of afbeeldingen. Op de rechterschouder 'staat' een poppetje van playmobil waar in het hoofd een pluk roze haar is gestoken. Op de linkerzijde van het revers een zwarte piet gemaakt van gele en blauwe chenille pijpenragers. Onder de rechterarm zwart genopt tule. Van links voor over de schouder naar achter bruin tape van een uitgehaald cassettebandje waarin een bosje oranje gespoten plastic roerstaafjes zijn geknoopt. Aan een streng rood-wit-blauwe wol hangt een miniatuur plastic speelgoedgeweer. Tussen het tape is een rubberen spin en een rubberen kever gespeld. Op de jas zijn diverse teksten geschreven en tekeningen gemaakt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie