Korset

 

Gemaks korset van crèmekleurig katoen en elastiek, in model geweven. Kort model. Onderzijde tot taille voorzien van splitten om ruimte voor de heupen te creëren. Met 14 tunnels, verstevigd met 11...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1182
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1860 - 1863
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Gemaks korset van crèmekleurig katoen en elastiek, in model geweven. Kort model. Onderzijde tot taille voorzien van splitten om ruimte voor de heupen te creëren. Met 14 tunnels, verstevigd met 11 baleinen (niet volledig). De baleinen waaieren aan de bovenkant uit en worden aan de boven- en onderzijde gefixeerd door grote steken van borduurgaren (vliegjes?). Middenvoor busk sluiting met vier messingkleurig metalen knopjes en ogen. Boven- en onderrand zijn afgewerkt met biasband en vulkoord. Middenachter een brede baan elastiek. Het gemaks korset werd in en rondom het huis gedragen. Afgebeeld in het Franse modetijdschrift La Mode Illustrée en het Belgische modetijdschrift Journal des Dames et des Demoiselles in 1863.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie