Korset

 

Korset van crèmekleurig katoen, met idem katoen gevoerd. Volledig met de hand genaaid. Met 25 tunnels, verstevigd met 22 baleinen (niet volledig). Bovenrand versierd met machinale (?) katoenen...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1183
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1850 - 1859
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Korset van crèmekleurig katoen, met idem katoen gevoerd. Volledig met de hand genaaid. Met 25 tunnels, verstevigd met 22 baleinen (niet volledig). Bovenrand versierd met machinale (?) katoenen kant. Middenvoor gesloten, de rechte busk ontbreekt, aan de onderzijde twee horizontale trensjes (vermoedelijk om de korsethaak te bevestigen). Vier borstgeren en vier heupgeren geven model aan het korset. De zijnaden zijn iets ingenomen. De boven- en onderrand zijn afgebiesd. Middenachter een rijgvetersluiting, bestaande uit 28 messingkleurig metalen ogen (de veter ontbreekt). Aan de achterzijde op tailleniveau twee katoenen striklinten. Het korset werd van boven naar onderen spiraalvormig ingeregen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie