Korset

 

Korset van crèmekleurig katoen met 22 tunnels, verstevigd met 20 baleinen. Kort model. De brede baleinen bij de zijnaden waren oorspronkelijk van metaal maar ontbreken. De baleinen worden aan de...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1180
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1868 - 1872
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
schenking schenking

Korset van crèmekleurig katoen met 22 tunnels, verstevigd met 20 baleinen. Kort model. De brede baleinen bij de zijnaden waren oorspronkelijk van metaal maar ontbreken. De baleinen worden aan de boven- en onderzijde gefixeerd door grote steken van borduurgaren (vliegjes?). Er wordt ruimte gecreërd door middel van vier borstgeren en zes heupgeren. Twee borstgeren zijn ingenomen. Middenvoor een deelbare busk, gesloten middels vier messingkleurig metalen knopjes en ogen. Middenachter een rijgvetersluiting, bestaande uit 20 messingkleurig metalen ogen en één crèmekleurige rijgveter (gebroken) met aan de uiteinden messingkleurige nestels. De veter wordt als een spiraal van boven naar onderen ingeregen. Aan de binnenzijde deels een crèmekleurige katoenen tailleband. De boven-en onderrand zijn afgebiesd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie