Koraalkleurige gordelbeurs of kousenbeurs

 

Deze koraalkleurige gordelbeurs (midden) is versierd met metalen kralen en aan de uiteinden afgewerkt met lussen van kralen en bordeauxkleurige gehaakte kralen. In het midden is er een opening die...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2004.0374
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1880

Deze koraalkleurige gordelbeurs (midden) is versierd met metalen kralen en aan de uiteinden afgewerkt met lussen van kralen en bordeauxkleurige gehaakte kralen. In het midden is er een opening die afgesloten wordt met twee metalen schuifringen. Gordelbeurzen werden vanaf het einde van de achttiende eeuw tot begin twintigste eeuw zowel door mannen als door vrouwen gebruikt om kleingeld in op te bergen. Ze werden rond een riem gedragen of later rond de vingers gedraaid. Soms was er een rond en een vierkant uiteinde om op de tast verschillende soorten munten op te bergen.

Deze koraalkleurige gordelbeurs (midden) is versierd met metalen kralen en aan de uiteinden afgewerkt met lussen van kralen en bordeauxkleurige gehaakte kralen. In het midden is er een opening die afgesloten wordt met twee metalen schuifringen. Gordelbeurzen werden vanaf het einde van de achttiende eeuw tot begin twintigste eeuw zowel door mannen als door vrouwen gebruikt om kleingeld in op te bergen. Ze werden rond een riem gedragen of later rond de vingers gedraaid. Soms was er een rond en een vierkant uiteinde om op de tast verschillende soorten munten op te bergen. Deze koraalkleurige gordelbeurs (midden) is versierd met metalen kralen en aan de uiteinden afgewerkt met lussen van kralen en bordeauxkleurige gehaakte kralen. In het midden is er een opening die afgesloten wordt met twee metalen schuifringen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie