Knitting 3d patterns C2-BB01 (cape)

 

Knitting 3d patterns C2-BB01 (cape)

Ontwerper Borre Akkersdijk werkte in het TextielLab van het TextielMuseum aan breisels die met een vuldraad zijn opgevuld. Het resultaat is een aantal 'stuffed'...

Doorzoek de website met tags
Maker
Borre Akkersdijk (1985) / TextielMuseum
Instelling
TextielMuseum
Periode
2011

Knitting 3d patterns C2-BB01 (cape)

Ontwerper Borre Akkersdijk werkte in het TextielLab van het TextielMuseum aan breisels die met een vuldraad zijn opgevuld. Het resultaat is een aantal 'stuffed' kledingstukken: een broek, parka, cape, broekpak en colbert, waarvan de patroondelen kant-en-klaar uit de machine komen. Voor de ontwerpen van de kledingstukken maakte Akkersdijk schetsen en tekeningen. Daarnaast naaide hij proefmodellen van de kledingstukken in een ander materiaal.

De dessins zijn ontleend aan een oude kelim van een favoriete tante. Omdat dit kleed met de hand is geweven, vertoont het scheve lijnen, onregelmatigheden en een doorleefdheid die door Akkersdijk in de computeromzetting zijn overgenomen. Het is als het ware zijn persoonlijke handtekening in een verder industrieel product. Zodra de patroondelen uit de stof zijn geknipt, zijn ze 'ready to sew’: afwerken is niet nodig. De cape maakt deel uit van de serie ‘Knitting 3d patterns’.

 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie