Knielange strapless japon (1) met bijbehorend hes (2), beiden van zwart-wit katoen, hes is rondom met zwart kralenband afgezet, "Cargelli"

 

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de japon: "Dit wit piqué zomerjurkje met zwarte opgedrukte rozen is strapless met een gedrapeerde bovenkant. Een zwarte 1...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
61904
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1966
Herkomst
1984.11.28

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van de japon: "Dit wit piqué zomerjurkje met zwarte opgedrukte rozen is strapless met een gedrapeerde bovenkant. Een zwarte 1 cm brede band trekt de plooien op M.V. samen, de band naar boven loopt om de hals en wordt aan een kant met een haak en oog gesloten. In de middenachter naad is een ritssluiting van 22 cm. De rok, opgeknipt tot aan het geplooide bovenstuk is sterk getailleerd. De rok bestaat uit een gerend voorpand en vier gerende achterpanden. Over het jurkje wordt een kort jasje gedragen van dezelfde stof met korte mouwtjes. Deze zijn voor raglan en achter gewoon ingezet. Het hele jasje en de mouwen is met twee randen zwarte git pareltjes en kegelvormpjes afgezet. Het model is met witte taftzijde gevoerd.".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie