Knielange mouwloze japon (1) met korte bolero (2), paarsblauwe zijde met ingeweven zwart wollen lijnen, scherf-achtig motief in reliëf, "Cargelli"

 

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Collectie Chemise Blue - September 1963. bij deze collectie werden enkele nieuwe lijnen, ontleend aan het...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
67291
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1963/1964
Herkomst
1992.06.08

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Collectie Chemise Blue - September 1963. bij deze collectie werden enkele nieuwe lijnen, ontleend aan het overhemd, in veel modellen gebruikt. Een van de aspekten was de wijde mouw met een manchet, ook bij mantels gebruikt en de kraag en schouderpas met ruimte. heel nieuw was de vierkante mouwinzet. Dit model, een geklede middagjapon van blauwe zijde met een patroon in zwarte wol, heeft veel kenmerken uit deze collectie. Het jurkje met gerende zijnaden heeft 4 achterbanen met een 35 cm lange ritssluiting in de middenachter naad. Het bolero achtige jasje heeft nauwelijks voorpanden, deze zijn vervangen door een 4 cm brede bies, opstaand tegen de hals met een raglanstuk aan de voormouw. De achtermouw is ingezet.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie