Kleine merklap gewerkt in kruissteek in blauw en wit zijde op wit katoen met linneneffect, gemerkt "ANNA KORVEL ANNO 1808"

 

Rechthoekige lap van wit katoen met linnneneffect met onder een zelfkant en langs de andere zijden een smalle zoomrand van 0,4 cm. De lap is geborduurd in kruissteek in blauw en wit. Rondom een...

Maker
Anna Korvel
Objectnummer
20145
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1808
Herkomst
1910.01.22

Rechthoekige lap van wit katoen met linnneneffect met onder een zelfkant en langs de andere zijden een smalle zoomrand van 0,4 cm. De lap is geborduurd in kruissteek in blauw en wit. Rondom een smalle rand in eenvoudige steken in wit. Daarbinnen aan de bovenzijde en rechterzijde een blauwe zigzagrand en langs de linkerzijde en onderzijde een geblokte blauwe rand. Binnen dit kader is geborduurd in horizontale banen. Van links naar rechts, van boven naar beneden: I en II) Alfabet met repeterende letters, zonder de letters "J" en "W" en afwisselend in blauw of wit garen geborduurd. Meteen daarachter de getallen 1 tot en met 10, ook steeds om de twee cijfers van kleur gewisseld. III en IV) Twee rijen met kleine gestileerde kronen in vele variaties en per kroon van kleur gewisseld. In rij III acht kronen en IV met negen kronen. V en VI) Twee rijen met gestileerde wapenborden en variaties daarop. Wapenborden steeds afgewisseld in kleur. Heeft het wapenbord een blauwe omlijning dan zijn de geborduurde initialen in wit en andersom, wapenbord in wit, initialen in blauw. V) Vier wapenborden met daarin "IS / PB / KK / AS". VI) Vijf wapenborden met daarin "ES / MS / IR / KS / PS". VII) in Romeinse kapitalen in blauw "ANNA KORVEL ANNO 1808".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie