Kinderjurk in fijne zalmroze natuurzijde

 

Vanaf 1909 volgt kinderkleding opnieuw de snit en de versiering van volwassenenkleding. Dit was voordien (vanaf 1876) niet het geval omdat het onmogelijk was de vrouwenmode die de buste en de...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1993.0229
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1920

Vanaf 1909 volgt kinderkleding opnieuw de snit en de versiering van volwassenenkleding. Dit was voordien (vanaf 1876) niet het geval omdat het onmogelijk was de vrouwenmode die de buste en de taille modelleerde, in kindervorm te gieten.

Vanaf 1909 volgt kinderkleding opnieuw de snit en de versiering van volwassenenkleding. Dit was voordien (vanaf 1876) niet het geval omdat het onmogelijk was de vrouwenmode die de buste en de taille modelleerde, in kindervorm te gieten. Deze jurk in fijne zalmroze natuurzijde heeft een ronde hals en korte mouwen. De jurk heeft een verlaagde taille en volgt dus de vrouwenmode uit de jaren 1920. De jurk is overtrokken met zijden tule waarop kleine bloemen in witte, roze en groene woldraad zijn geborduurd. Centraal op de borst staan twee roze bloemen, de overige borduursels zijn verspreid over de volants van de rok. De verlaagde taille wordt gemarkeerd door een boord zalmroze roosjes in zijden organza en groene blaadjes en steeltjes uit bieslint.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie