Kinderjurk

 

Kinderjurk van wit katoen met broderie. Kort lijfje met ronde hals, gevoerd met katoen. Boord versierd met broderie. Korte pofmouwen, manchetten versierd met broderie. Gladde schouderpas voor- en...

Objectnummer
KA 16558
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1900/1910
Credits
Het onderzoek naar en fotografie van de collectie kinderkleding / miniatuurkleding / onderkleding is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Marten Orgen Fonds, het Margarethe Petronella Fonds en het Netty van Doorn Fonds.
Herkomst
aankoop 1978

Kinderjurk van wit katoen met broderie. Kort lijfje met ronde hals, gevoerd met katoen. Boord versierd met broderie. Korte pofmouwen, manchetten versierd met broderie. Gladde schouderpas voor- en achter, rondom versierd met een aangerimpelde strook broderie. Aangerimpelde rok onderaan versierd met broderie met druiventros- en bloemmotief. Middenachter een split, bovenaan sluitend met drie parelmoeren knopen en twee metalen haakjes en trensjes. Aan binnenzijde lijfje, middenvoor boven taille, in rood geborduurd: W. Onderaan de split is een horizontale scheur dichtgenaaid.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie